Siófok

Siófok nyáron a Balaton fővárosa, a strandszezonon kívül is kiváló kiindulópont a déli part felfedezésére.

Dinamikus fejlődés, mozgalmasság, sokszínűség jellemzi a várost különösen a nyári időszakban.

Siófok a Balaton déli partján fekszik, a Sió-csatorna torkolatánál. Somogy megyéhez tartozik. A település jelenlegi kiterjedését az 1960-as években érte el, ekkor csatolták hozzá a korábban önálló Balatonkilitit Balatonújhellyel és Balatonszabadi part menti területeit. Siófok 1968-ban városi rangot kapott. Mára a település a megye második legnagyobb városává, egyben a Balaton-part legnagyobb településévé vált. Két ismert partszakasza az Arany- és az Ezüstpart.

Siófok megközelíthető Budapestről és Nagykanizsa felől az M7-es autópályán, vagy a 7-es számú főútvonalon,Szekszárd és Tamási felől pedig a 65-ös számú főútvonalon. Vasúti csomópontként is három irányból (a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa-vasútvonalon, és a Kaposvár–Siófok-vasútvonalon) fogadja a személy- illetve teherforgalmat. Vízi úton a Balaton északi partjával Balatonfüreddel, a Tihanyi-félszigettel és a nyugati medence kikötőivel van összeköttetése. A város területén a Balatonkiliti nevű településrész mellett repülőtér is működik.

A Balaton vizének hőmérséklete igen kedvező, hiszen a sekély mélység következtében a tó gyorsan felmelegszik. A kedvező tavaszi időjárás már májusban fürdésre alkalmassá teszi a vizet. Az uralkodó szélirány az északnyugati, a délies irányokból pedig a délnyugati. Szélcsend leginkább az őszi hónapokban fordul elő. A sportolni vágyók számára is kiváló lehetőségeket biztosít a terület és az évi 2100 óra napfénytartammal az ország napfényben leggazdagabb térségei közé tartozik.

További információért kérjük, látogasson el a www.siofokportal.com vagy a www.siofok.hu weboldalra.

Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak

Ismerje meg a Service4You szállodákat:

Szállodánk a S4YHotels tagja. A Service4You szállodák országszerte minden korosztálynak és igénynek kínálnak megfelelő ajánlatot, válogasson kedvére!